Guidad konstvisning – även online!

Konstnären Marita Norin formade leran till konstverken som vi ser i logen och i SKULPTURUM.

Hur kan jag köpa souvenirer av Marita Norin?

Jo, till att börja med finns det en liten gårdsbutik i Kafé Vindelälvan. Där kan du direkt handla både Vindelälvan och Pärbacksgubben när Kaféet är öppet.

Och sedan finns hennes webb-shop på www.skulpturum.se som är öppen dygnet runt. Observera att vi har infört förskottsbetalning där.

Hur kan jag se hennes konst?

Du kan beställa en guidad visning av utställningen, med mig Urban Berglund som din guide. Kombinera gärna detta med bildvisning och berättelser med kaka och bulle i Kafé Vindelälvan så får ni en väldigt fin upplevelse av konsten.

Nu, under pandemin, kan du också beställa en guidad tur – med bildvisning – som jag genomför på plattformen Zoom. Pris och innehåll kommer vi överens om i förväg.

Lär dig mera om hennes liv och verk – dessa kulturarrangemang sker i samverkan mellan Sensus studieförbund och Vindelåforsens Stugby

Kan jag köpa hennes konst?

Ja, det finns möjlighet till detta. Kontakta mig så får vi se om vi gör en rundtur via Zoom eller om du kommer hit i egen person. Betalning sker i förväg. Frakt och emballage tillkommer, men du får veta i förväg vad det kostar.

Mejla dina frågor till reception snabela bertejaure punkt se

Read More

Berättarguiden

Kombinera berättaren med guiden och du har en berättarguide. Nu arrangerar Vindelåforsens Stugby i samverkan med SENSUS Studieförbund en workshop om Berättarguiden.

Du anmäler dig på samma ställe som till Berättardagarna i Ammarnäs och vi har tjugo platser till intresserade. Priset per person är 750 kr.

Christina Öster och Urban Berglund blir dina värdar under tre timmar via Zoom.

Från kl 09.00 till lunch vill vi ge inspiration till att låta berättelsen styra stegen på den guidade turen. Tid finns för frågor och gruppsamtal.

Read More

Kafferep – på vårt sätt

Våra kafferep är kultur, fika, upplevelser, musik, lokal historia, berättartradition och spännande. Se ett exempel HÄR

Som längst håller vi på i två timmar och du bokar och betalar din plats i förväg. Varje kafferep har ett tema, i oktober 2020 var temat Skogen. Vi sjöng Dan Andersson, berättade sagan om Hur björnen förlorade sin svans samt Vargens ögonfrans. Vi introducerade även den norska författaren och poeten Hans Börli för publiken i Ammarnäs. Naturligtvis bjöds gästerna på sju sorters bakverk till kaffet.

Christina och Urban – Berättarguider

Kommande teman kan planeras när pandemin har lugnat ner sig och vi inte behöver vara rädda för trängsel i publiken. För dig som bor alltför långt bort, så kommer filmade versioner att publiceras på vår hemsida. De kan njutas för en mindre avgift.

Vi delar med oss av vår berättarkonst vid olika arrangemang, som t.ex. Digital Detox och AGVVs festival Berättardagarna i Ammarnäs.

Read More

Vandra, vila, välordnat.

Georgsvägen är vår utfartsväg för hemmanet Bertejaur som ligger 10 km öster om Ammarnäs. Du kan vandra Georgsvägen från Norra Ammarnäs och komma fram till Engelbertskojan och skapa ditt basläger här på en gammal kulturplats. Timmerstockarna i väggen började växa redan 1715.

Du kan under ordinarie säsong, juni till augusti, boka en anrik plats för upplevelser. Fjället är fyllt med kultur.

Detta ingår: koja för självhushåll, karta så du hittar dit, lakan och handduk, roddbåt med flytvästar för upp till tre personer, gasol, ved, kompostförberedande toa, försäkringar och utrymme för tre dagars digital detox. För fiskaren ingår fiskekort på statens vatten och fiskekort på byalagets vatten. För den kulturintresserade ingår boken ”Ryp-Josef” som berättar om personen som började som bonde på platsen år 1881.

Min information till dig handlar också om olika utflyktsmål man kan nå med roddbåt.

Tredagars-paketet kostar 2970.- för en person, 4500.- för två och 5700.- för tre. Det gör ett dygnspris från 650.- till 990.- beroende på gruppstorlek.

Skriv och fråga om tillgänglighet. Vi kan också prata om längre perioder än tre dagar. Ta med böckerna du inte hann läsa eller staffli och färger för målandet.

Kojan består av ett enda rum och värms av en stor vedkamin. Ved ingår i hyran.

Read More