Våra kafferep är kultur, fika, upplevelser, musik, historia, berättartradition – och spännande.

Vårt senaste kafferep hade vi den 11 februari 2023, kl 16:00 med tema Tusen och en natt – med persiska kakor, irakisk fudge och baklava.

Nästa kafferep är ännu inte schemalagt och vi har fått en del tips på olika teman att utgå från. Tack för alla era förslag!

Detta är ett KAFFEREP

Vi håller på i ca två timmar (ibland vill ingen gå hem…) och du bokar och betalar din plats i förväg via tjänsten Salver. Vi håller till på kafé Vindelälvan i Ammarnäs, ca 1,5 km norr om Potatisbacken. Under arrangemanget serverar vi sju sorters kakor – alla valda med tanke på temat för kvällen. I samband med förtäringen framför vi sånger, berättelser, sagor och andra äventyr i temats anda.

Några exempel

I oktober 2020 var temat Skogen. Vi sjöng Dan Andersson, berättade sagan om Hur björnen förlorade sin svans samt Vargens ögonfrans. Vi introducerade även den norske författaren och poeten Hans Börli för publiken i Ammarnäs. Naturligtvis bjöds gästerna på sju sorters bakverk till kaffet.

Se ett filmat exempel HÄR

I oktober 2022 (ja det kom ju en pandemi emellan) så hade vi Kafferep med tema Värmland. Vi läste Selma Lagerlöf och Esaias Tegnér, sjöng Sven-Ingvars och Värmlandsvisan, berättade om Morokulien och så åt vi Värmlandstårta – och mycket mer. Förstås på värmländsk dialekt.

Bild på Christina och Urban, dina värdar för Kafferepet
Christina och Urban – dina värdar för Kafferepet

Kommande teman planeras fortlöpande. För dig som bor alltför långt bort, så kan filmade versioner publiceras på vår hemsida och njutas för en mindre avgift.

Vi delar även med oss av vår berättarkonst vid olika arrangemang, som t.ex. Digital Detox och Ammarnäs Berättare och Kulturguiders arrangemang Berättardagarna i Ammarnäs.

Vilka berättelser erbjuder vi? Tryck på knappen för att komma till vår on-line-butik. Välkomna!

About The Author: baAdmin

Jag är dramapedagogen som flyttade hem till fjällen och nu bygger upp Bertejaure Gård tillsammans med Christina Öster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.