Beskrivning av företaget Vindelåforsens Stugby

Vindelåforsens Stugby öppnade  lagom till sportlovet , vecka 10, år 1980. Några av våra gäster har varit med under alla dessa fyrtio år. De bodde i en stuga som barn och återvänder i vuxen ålder för att njuta av områdets friluftsliv. Företaget vilar alltså på trygga traditioner och har varit i familjens ägo sedan starten.

Vindelåforsens Stugby erbjuder idag fem hus där varje hus har två sovrum, kök, toalett med dusch och ett stort vardagsrum. 4-8 bäddar i varje stuga.

Här finns även två lägenheter i vårt parhus vid randen av skogen. Du bor väldigt avskilt även om receptionen bara är ett stenkast bort.

Vill du bo närmare naturen finns det två mycket enkla timmerkojor på stranden av Vindelälven. Den ena är vår sommarstuga som pappa gjorde 1961, innan han bestämt sig för att flytta hem till Ammarnäs igen. Det är en mysig koja med vedeldning och gasolkök för dig som vill bo väldigt rustikt och anspråkslöst nära naturen. Givetvis är kojan utrustad för självhushåll och ger dig gott om plats att vila ut efter äventyr och upptäcktsfärder.

Vindelåforsens Stugby erbjuder dig ett basläger under din vistelse i Vindelfjällen. Våra boenden är utrustade för mat och logi på egen hand.  Kök och porslin finns. Sovrummen har täcken och kuddar – ta med lakanen eller hyr dem av oss. Här finns även en bastu för våra gäster, en grillplats med ved och området är försett med Wi-Fi .

Du kan höra Vindelåforsen, den del av Vindelälven som flyter närmast företaget. Där kan du fiska efter harr, öring och Kanadaröding.  När älven frusit på vintern är den skoterled – ja det är Kungsleden som passerar genom byn. Många andra skoterspår går vintertid i alla riktningar och vi har vandringsleder med vänliga dagsturer för sommarens upptäcktsfärder.

Fiskecampen vid sjön Bertejaure passar väldigt bra för de som uppskattar äventyret och vill njuta naturen i goda vänners sällskap. Här ingår roddbåten, den guidade turen, kojan för ditt självhushåll och berättelserna om platsen i priset för ditt fiskepaket. Kojorna har grillplatser med tillgång till ved – alla vill äta utomhus numera. Vid stranden finns också den vedeldade bastun.

Urban Berglund är din berättarguide. På hans program finns guidad visning av konstmuseet Skulpturum och/eller kulturhuset, den åttkantiga Kärlekens Tröskloge. Du kan också boka guidad tur till Blomster-Lottas trädgård, höra berättelsen om handelsmannen Ryp-Josef eller gå på byavandring till Ammarnäs kyrka, Lapplatsen och Potatisbacken.

Logotypen för Vindelåforsens Stugby är en design av Marita Norin, den svenska konstnären som gjorde tiokronan, guldpengen du har i börsen.

Välkommen till Vindelåforsens Stugby!