Bertejaure Vandra och Fiska

Georgsvägen är vår utfartsväg för hemmanet Bertejaur som ligger 10 km öster om Ammarnäs. Du kan vandra Georgsvägen från Norra Ammarnäs och komma fram till Engelbertskojan och låta din fiskeupplevelse ha sitt basläger där.

Du kan boka ett tredagarspaket direkt i vårt system – men kom i håg att bytesdagar är fredagar och måndagar. För byte annan dag – kontakta mig på e-posten.

Koja för självhushåll, karta så du hittar dit, fiskekort på statens vatten, fiskekort på byalagets vatten, lakan och handduk, roddbåt med flytvästar för upp till tre personer, gasol, ved, kompostförberedande toa, försäkringar och naturupplevelser varje dag – allt detta ingår i detta paket som vi provar ut under sommaren 2020.

Paketet kostar 2970.- för en person, 4500.- för två och 5700.- för tre. Det gör ett dygnspris från 650.- till 990.- beroende på gruppen du ingår i. Bara under 2020.

Sjön Bertejaure, ett område med ett trettiotal tjärnar och den vindlande Rakkaurebäcken – välkommen till hållbart fiske vid fjällets fot. Bertejaure Fiskecamp har funnits sedan 1964.

Read More

Knallhattens Koja – Digital Detox i fjällmiljö.

Jonas Hellström gjorde filmen som visar hur sjön ser ut. Se gärna på den så förstår du hur fint området är. Det här är miljön som passar väldigt bra för att du ska komma bort från datorer och det uppkopplade livet.

Digital Detox är vårt tema för dig som fått för mycket av att vara uppkopplad. Från dataskärm till vildmarkscharm, från dataflimmer till avkoppling – känn det analoga lugnet.

Beskrivning av platsen.

Knallhattens Koja finns tio kilometer fågelvägen från receptionen. Den står på en mycket gammal plats och det finns en hel del att berätta för dig och det gör jag som en del i din vistelse. 

Paketet börjar med en guidad tur från byn Ammarnäs upp till sjön Bertejaure längst Georgsvägen – och slutar med färden tillbaka. Jag ger dig alltså guidning från bilväg och wifi till väglöst land och avskildhet.

I priset ingår roddbåt, flytväst och en visning av platsen samt instruktioner för gasol, solceller, vedeldning, fisketips och vandringstips. Upplev sedan området med roddbåt och till fots. Rofyllt resande på fjällsjö, fjällvandring med roddbåt.

Kojan är isolerad och kan hållas varm även på vintern med en vedkamin. Sommartid är kaminen mest använd som torkskåpets värme. Kojan har tre bäddar och utrustning för ett lyckat självhushåll. Gasolköket gör det enkelt att laga mat och köket är avskilt från allrummet med en dörr. I köket finns också en diskbänk, men hämta vatten och värma det till disken får du göra själv.

Detta är självhushåll vid foten av fjället, du tar med dig mat och tillagar den på plats.

Vatten finns i sjön och ved i vedboden. Kan du hantera en yxa? Belysningen i kojan får du från solcellen och tolv volts batterier – även stearinljus är uppskattade. Toan är kompostförberedande och finns på gården och värmesits i frigolit gör den användbar även den kallaste vinterdag.

Det finns brandsläckare och förbandslåda på platsen och vi har god mottagning på mobiltelefonen, ja ända upp till 4G. 

Bäddarna har täcke, kudde, madrass och lakan finns tillgängliga. Vintertid ingår även sovsäck

Min guidade tur går ända fram till kojan så vi får bekanta oss med skötsel och instruktioner tillsammans. Vintertid når man kojan med snöskoter – du kan hyra en egen, eller vi kan skjutsa dig.

Sommartid sitter man oftast utomhus och grillar sin mat. Grillplatsen ser du på bilderna. I sommarhyran ingår roddbåt och oftast vill mina gäster fiska. Men fjällvandring funkar också bra. Det är en fin plats att vila ut på också. Naturen är nära och sommartid finns Gulärla och Fladdermus i luften.

Bildspelet visar platsen och kojan. Längst ned på sidan finns bilder över vad du kan uppleva ifall fisket är din passion. Tack till Jonas Hellström för bilderna. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Read More