Så var då sommaren 2018 över. Och väntan på ett vi ska komma fram till nästa sommar har börjat. Om du vill boka ett vildmarksnära paket i god tid så har du priset här ovanför. Nya priser kommer i början av 2019 – boka nu, så behåller du 2018 års pris.

Koja nummer 12 finns tio kilometer fågelvägen från receptionen. Den står på en mycket gammal plats och det finns en hel del att berätta… Paketet innehåller guidad tur från byn Ammarnäs upp till sjön Bertejaure längst Georgsvägen – och tillbaka. Roddbåt, flytväst och en visning av platsen samt instruktioner för gasol, solceller, vedeldning och vandringstips. Upplev sedan området med roddbåt och till fots. Rofyllt.

Kojan är isolerad och kan hållas varm på vintern med en vedkamin. Den har tre bäddar och utrustning för ett lyckat självhushåll. Gasolköket gör det enkelt att laga mat och köket är avskilt från allrummet med en dörr. I köket finns också en diskbänk, men hämta vatten och värma det till disken får du göra själv. Detta är självhushåll vid foten av fjället.

Vatten finns i sjön och ved i vedboden. Kan du hantera en yxa? Belysningen i kojan får du från solcellen och tolv volts batterier – även stearinljus är uppskattade. Toan är kompostförberedande och finns på gården och värmesits i frigolit gör den användbar även den kallaste vinterdag.

Det finns brandsläckare och förbandslåda på platsen och vi har god mottagning på mobiltelefonen, ja ända upp till 4G. Kolla med mig om leverantör.

Bäddarna har täcke, kudde, madrass och du tar med dig egna lakan eller hyr dessa av mig. Även sovsäck går bra, för detta är en koja och värmen kan smita ut på natten och göra sovrummet en smula kylslaget innan frukost.

Utrustningen för självhushåll finns på plats, du tar med dig egen mat och tillagar den på plats. Sommartid har jag guidade turer ända fram till kojan så vi får se på skötsel och instruktioner tillsammans. Vintertid når man kojan med skoter – du kan hyra en egen, eller vi kan skjutsa dig.

Sommartid sitter man oftast utomhus och grillar sin mat. Grillplatsen ser du på bilderna. I sommarhyran ingår roddbåt och oftast vill mina gäster fiska. Men fjällvandring funkar också bra. Det är en fin plats att vila ut på också. Naturen är nära och sommartid finns Gulärla och Fladdermus i luften.

Vill du ha en guidad tur i platsens historia så ordnar jag det. Det är min specialitet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.