Berättarguiden

Kombinera berättaren med guiden och du har en berättarguide. Nu arrangerar Vindelåforsens Stugby i samverkan med SENSUS Studieförbund en workshop om Berättarguiden.

Du anmäler dig på samma ställe som till Berättardagarna i Ammarnäs och vi har tjugo platser till intresserade. Priset per person är 750 kr.

Christina Öster och Urban Berglund blir dina värdar under tre timmar via Zoom.

Från kl 09.00 till lunch vill vi ge inspiration till att låta berättelsen styra stegen på den guidade turen. Tid finns för frågor och gruppsamtal.

Read More

Vandra, vila, välordnat.

Georgsvägen är vår utfartsväg för hemmanet Bertejaur som ligger 10 km öster om Ammarnäs. Du kan vandra Georgsvägen från Norra Ammarnäs och komma fram till Engelbertskojan och skapa ditt basläger här på en gammal kulturplats. Timmerstockarna i väggen började växa redan 1715.

Du kan under ordinarie säsong, juni till augusti, boka en anrik plats för upplevelser. Fjället är fyllt med kultur.

Detta ingår: koja för självhushåll, karta så du hittar dit, lakan och handduk, roddbåt med flytvästar för upp till tre personer, gasol, ved, kompostförberedande toa, försäkringar och utrymme för tre dagars digital detox. För fiskaren ingår fiskekort på statens vatten och fiskekort på byalagets vatten. För den kulturintresserade ingår boken ”Ryp-Josef” som berättar om personen som började som bonde på platsen år 1881.

Min information till dig handlar också om olika utflyktsmål man kan nå med roddbåt.

Tredagars-paketet kostar 2970.- för en person, 4500.- för två och 5700.- för tre. Det gör ett dygnspris från 650.- till 990.- beroende på gruppstorlek.

Skriv och fråga om tillgänglighet. Vi kan också prata om längre perioder än tre dagar. Ta med böckerna du inte hann läsa eller staffli och färger för målandet.

Kojan består av ett enda rum och värms av en stor vedkamin. Ved ingår i hyran.

Read More