Pippistugan är ett rymligt hus med plats för åtta goda vänner eller en person med hund.

Denna stuga har gott om plats och utökad köksutrustning. Under pandemin har vi specialpris för dig som kommer upp till oss i fjällen på egen hand. Så huset går att hyra för en ensam vandrare likaväl som för många vänner.

Allrummet är husets inre arena. Här finns plats att mötas, hela familjen. Eller utrymme att vara helt själv för att vila ut mellan vandringar och andra fjällupplevelser.

Här får husdjur följa med.

Pippistugan ligger i centrum av vår stugby och du parkerar bilen vid ytterdörren. Eventuella släpvagnar parkeras en bit bort. Motorvärmaruttag finns.

Vår skog börjar ovanför stugbyn om du vill åka turskidor i obanad terräng. Letar du pistade spår finns det några att välja på i byn. Slalombacke, skoterspår och skoteruthyrning, tre restauranger, matvaruaffär – ja Ammarnäs har mycket att erbjuda.

Våra egna specialiteter är Kafé Vindelälvan, Skulpturum konstutställning och berättarkvällar. Inom vårt nya tema Digital Detox finns guidade turer till utvald natur och olika förslag för dig som vill vila ut från det uppkopplade livet.

Stugan är förberedd för självhushåll. Spis, micro, kaffebryggare, vattenkokare och kylskåp. Här kan du laga mat åt hela släkten eller lära dig att tillaga ortens specialiteter av ren, älg och fjällfisk.

Vår egen specialitet när det gäller mat, är våra grötblandningar som heter Bertejauregröt och Vindelälvsgröt. En påse av valfri sort ingår för varje gäst hos oss. Gröten är mustig, fiberrik och innehåller bara ekologiska råvaror. Du står dig en hel förmiddag på en portion.

På annan plats på denna hemsida kan du se mera om Kafé Vindelälvan och öppettider och sortiment. Även take-away serveras.

Du bokar genom att ringa mig under kontorstid på telefon 0706110301 eller mejla på reception snabela bertejaure punkt se. Frågor om bokning, betalning, service, extra upplevelser eller paket besvaras på samma sätt och prislistan sänder jag efter förfrågan.

Välkommen!

About The Author: baAdmin

Jag är dramapedagogen som flyttade hem till fjällen och nu bygger upp Bertejaure Gård tillsammans med Christina Öster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.