RABATT för bussresenärer – hela året.

Vi har bestämt oss för att utsträcka tiden för vår rabatt – 20,24% på ordinarie pris – till hela året 2024.

Detta betyder att du har en bra rabatt på veckohyra vid förbokning när du väljer att åka med allmänna kommunikationer – som tåg och buss – upp till oss. Du visar upp biljetten vid incheckning.

Enstaka dygn kan endast bokas några dagar före ankomst. Veckohyra har alltid företräde.

Rabatten är en del i vårt hållbarhetsarbete. Och idén är på inga sätt ny, eller vår egen. I början av 2000-talet var vi medlemmar i ett ekologiskt ”Bo-på-lantgård” (www.eceat.org) och där var det vanligt att erbjuda en bra rabatt för att sponsra de allmänna transportnäten. Denna idé tar vi nu återigen upp. Det är verkligen på tiden att vi alla drar vårt strå till stacken när det gäller att begränsa turismens miljöpåverkan.

Busskuren vid vår parkering uppfördes 1995 men år 2000 slutade bussarna komma hit. Kan vi fånga bussresenärerna genom att ge dem rabatt?
Read More

Hus nummer 3 – stort utrymme på liten yta.

Hus nr 3 har gott om plats för dig och de dina. Soffan i allrummet är helt ny och monterad 21 mars 2024! Välkommen att mysa i fjällmiljö!

Här finns även utökad köksutrustning. Stugan är bekvämast för fyra personer – men åtta goda vänner får bra med utrymme. Det kan också vara samlingsstuga om ni är flera generationer som vill hyra in er samtidigt, men i olika hus, hos oss. Under delar av året kan man också hyra även om man bara är en enda person.

Den här stugan ligger i centrum av vår stugby och du parkerar bilen vid ytterdörren. Motorvärmaruttag finns. OBS! Inte för att ladda elbilar. Kommer du med bussen kan vi hämta dig på Busshållplatsen som ligger 2 km från vår stugby. Intill busskuren finns vår lokala butik – så du kan proviantera till självhushållet vid ankomsten.

Vår skog börjar ovanför stugbyn om du vill åka turskidor i obanad terräng. Vi har också – alltid – en egen promenadslinga i skogen för dig som vill få en ostörd vandring in i landskapet. Vintertid är stigen trampad med snöskoter. Se till att ha ordentliga skor på dig.

Under turistsäsong finns i Ammarnäsområdet även pistade skidspår och vandringsleder, slalombacke, tre restauranger, matvaruaffär – ja Ammarnäs har mycket att erbjuda.

Vi rekommenderar även ortens specialiteter från Fjällvilt – renkött när det är som bäst.

Köket är utrustat för självhushåll – husgeråd för åtta personer är standard.

När det gäller mat till självhushållet får du inte glömma våra grötblandningar som heter Bertejauregröt och Vindelälvsgröt. Gröten är mustig, fiberrik och innehåller bara ekologiska råvaror. Du står dig en hel förmiddag på en portion.

På annan plats på denna hemsida kan du se mera om Kafé Vindelälvan – öppettider och sortiment.

För frågor eller för att boka – lämna meddelande via kontaktsidan. ring 0706110301 eller mejla till reception snabela bertejaure punkt se

Välkommen!

Read More

Två fina lägenheter vid skogens rand.

Detta hus är alltid redo för att ta emot en gäst. Om ni har vägarna förbi och behöver logi så kan det löna sig att ringa oss. Kanske är det ledigt, just nu.

Vårt parhus i dagsljus i början av vintern.

Det här inlägget handlar egentligen om hur du kan välja vår lägenhet för en längre vistelse – kanske en vecka med ”fjällbad” kan bli din tillflykt för att ladda batterierna – hur än vädret ser ut.

Ja, ett mysigt boende blir ju bara viktigare om snön yr eller kölden knäpper i stugknuten. Och det är bekvämt att njuta av norrskenet i skogsbrynet och sedan slinka in genom dörren för en varm kopp choklad.

Du kan hyra en lägenhet även som enkelrum om du kommer ensam. Kontakta oss då via /reception at bertejaure punkt se/ för att få enkelrumspris. Ordinarie prislista beställer du på samma sätt.

Vårt parhus i höstmörkret, bekvämt boende nära naturen.

Vårt parhus i stugbyn består av två lägenheter. De är utrustade för ett lyckat självhushåll och det mesta finns redan på plats – eller så får vi ordna. Sängkläder ingår i hyran, du behöver inte ta med lakan och badlakan. Om du tar egen bil finns motorvärmare invid ytterdörren. Wi-Fi finns på området och en TV i stugan.

Det är nära till naturen i vår by. Och vid detta hus börjar skogen inom tio meter, Kungsleden börjar nedanför receptionen och Vindelälven ligger 200 meter bort. Ammarnäs har många dagslånga vandringsleder och kommer bara snön har vi skidspår i alla väderstreck.

Våra egna specialiteter är konstutställning, digital detox, kafé med utflyktskorgar och berättarkvällar.

Välkommen!

Read More