Visning av SKULPTURUM – även online!

Skulptören Marita Norin formade lera och gips till de konstverk som vi ser i Kafé Vindelälvan och i SKULPTURUM i Ammarnäs.

Marita Norin (1943-2021) var skulptören som gjorde vår svenska tiokrona – och dessutom sexton andra mynt och medaljer. Hon genomförde sjutton uppdrag med offentliga skulpturer vid sjukhus, bibliotek, skolor och äldreboenden. Hon blev Ammarnäsbo år 1993 och skapade två souvenirer för orten – Vindelälvan och Pärbacksgubben. Hennes museum SKULPTURUM är öppet efter bokning via Salver.

Det finns en film som visar en del av allt det som går att uppleva på en guidad visning i SKULPTURUM

Hur kan jag köpa souvenirer av Marita Norin?

Jo, till att börja med finns det en liten gårdsbutik i Kafé Vindelälvan. Där kan du direkt handla både Vindelälvan och Pärbacksgubben när Kaféet är öppet.

Och sedan finns hennes webb-shop på www.skulpturum.se som är öppen dygnet runt. Observera att vi har infört förskottsbetalning där.

Hur kan jag se hennes konst?

Du kan beställa en guidad visning av utställningen, med mig Urban Berglund som din guide. Kombinera gärna detta med bildvisning och berättelser med kaka och bulle i Kafé Vindelälvan så får ni en väldigt fin upplevelse av konsten.

Under pandemin lärde jag mig att sända en guidad tur – med bildvisning – på plattformen Zoom. Pris och innehåll kommer vi överens om i förväg. Så även du som inte kan resa hit, får vara med på en visning.

Lär dig mera om hennes liv och verk på en berättarkväll. Boka in dig så ordnar vi i Kafé Vindelälvan – dessa kulturarrangemang sker i samverkan mellan Sensus studieförbund och Bertejaure Gård

Kan jag köpa hennes konst?

Ja, det kommer att finnas möjlighet till detta senare under 2023. Ta gärna en rundtur på hemsidan www.skulpturum.se under tiden du väntar.

Mejla dina frågor till mig på reception snabela bertejaure punkt se

Välkommen till en konstvisning! Urban Berglund, guide.

Read More