Många är de forskare som kommit fram till att frukosten troligen är det viktigaste målet på dagen. ”Att hoppa över frukosten är som att köra en motor utan bensin”, har man ju hört.

Mitt hjärta klappar för mat med kvalitet.

Jag tycker också frukosten är viktig. Så viktig att jag ville göra den själv med bästa råvaror för högsta näringsvärde, godaste smaken och lång mättnad. Så jag började flinga för hand: havre, råg, dinkel. Jag provade olika sorter, olika blandningar, olika mått av varje ingrediens. Sedan bad jag vänner och bekanta att smaka.
”Den godaste gröt jag ätit.” ”Fantastiskt, man håller sig mätt till lunch.” ”Den här gröten är beroendeframkallade!”
Det känns härligt och naturligtvis vill jag att fler ska få njuta av den.

Du är hjärtligt välkommen att beställa grötblandningen här via mitt företag Fjällfrö. Just nu finns det två olika sorter: Fjällgröt från Ammarnäs och Vindelälvsgröt. Jag flingar fortfarande grynen själv och rostar solrosfröna för bästa kvalitet. Dessutom plockar vi fjällkvanne och nässlor som vi torkar och kryddar blandningarna med. Havren, rågen och dinkeln är alla odlade i Sverige för kortast möjliga transporter. Mitt företag finns i Ammarnäs, i en byggnad invid Vindelåforsens Stugby.

Både Fjällgröt och Vindelälvsgröt är certifierade Mathantverk av Eldrimner

Fjällgröt innehåller nakenhavre, svedjeråg, rostade solrosfrön, linfrön och är kryddad med handplockad fjällkvanne. En påse innehåller 650 gr.

Vindelälvsgröt innehåller nakenhavre, svedjeråg, dinkel, rostade solrosfrön, linfrön och är kryddad med handplockade nässlor. En påse innehåller 650 gr.

Beställ genom att skicka ett mejl till Christina snabel-a bertejaure punkt se. Du betalar via Swish eller bankgiro.