Detta är en karta över Ammarnäs från 1998. Den gjordes av konstnären Marita Norin till ett turistprojekt och uppdaterades 2011 för att bli en informationstavla vid infarten till vår by. Ammarnäs är en ort som har en akvarell som informationskarta.

Nytänkande och systemöversyn

Vindelåforsens Stugby genomgår en omorganisering under tiden 8 november 2018 t o m 1 juni 2019. Under denna period förnyar vårt affärssystem, våra erbjudanden och många andra saker som behöver uppmärksamhet och omtanke för att fungera bra.

Bokningar under tiden vi sorterar oss…

Om du redan bokat in din vistelse hos oss så ska du bara vara lugn. Vi ordnar det.

Om du vill boka in en vintervistelse hos oss – så ber vi dig vänta till vintern 2019/2020.

Om du vill boka in en sommarvistelse hos oss 2019 så går det bra att sända in din förfrågan, som vanligt. Jag hör av mig till dig, med början i januari 2019, så att du ska få besked.

Affärssystem

Bokning, betalning, fakturering, biljetter och andra avtal mellan dig och mig – alla ingår de i ett affärssystem som ska underlätta för mig, och dig. Att erbjuda logi för semesterboende kräver ordning och reda på bokningarna. Och detsamma gäller om du vill boka upplevelser och kulturarrangemang, som guidade turer.

Under många år har jag jobbat med lösa blad, med papper och penna. Nu vill jag kunna göra mitt arbete i någon form av bokningssystem. Och då mitt destinationsbolag upphörde att erbjuda en koppling till ett stort bokningssystem, så blev läget akut. Nu eller aldrig.

Erbjudanden hos Vindelåforsens Stugby

Redan idag finns det guidade turer, med berättelser, till Blomsterlottas trädgård och i konsten i Skulpturum. Det är också flera berättelser på väg fram. Sådana som berättar om unika händelser och personer i vårt område. Det kan vara Ryp-Josef Berglund som handlade med Norge i fyrtio år, eller uppfinnaren Aslak Partapuoli som förvånade alla med att skapa ett sameviste i Huddinge. Hur ska dessa människoöden presenteras? Och vad får en berättelse kosta? Till sommaren ska jag ha svaret.

Fiskecamp – bra kan bli bättre.

Fiskecampen vid sjön Bertejaure vilar på djupa rötter och gästerna har hittat sitt paradis i viken vid Breidabäckens utlopp. Jag har behov av att göra mitt erbjudande där uppe, både tydligare – och tydligare. Det är ett kulturarv som man besöker tack vare att jag som nybyggare kan hyra ut det. Det är en fiskeplats som ger gästerna valuta för pengarna – så länge som min skötsel av platsen och av fisket fungerar. Det är alltså en plats för ett samarbete mellan mig och dig. Hur ska jag beskriva detta på ett bra sätt? Du kan se på en film från sjön så förstår du kanske…

Lokalproducerad fjällvandring.

Vandringsturismen i Ammarnäs har bara börjat. Redan finns ett nätverk av ”Närleder” i området och till detta fogade vi under sommaren 2018 en kursdag i konsten att vandra på ett hållbart sätt. Vi kallade den för ”Lokalproducerad fjällvandring”. Kan det bli mera lokalt än om du gör det själv? Föreläsarna på kursen har lång erfarenhet av våra svenska fjäll och har bland annat gått hela vägen från Dalarna till Treriksröset. Den kursen ska fortsätta 2019.

Områden för nytänkande.

Vindelåforsens Stugby vill också vara en bas för dig som vill cykla på semestern, (påbörjat sommaren 2017) och för dig som vill åka längdskidor i skogen (Påbörjas vintern 2020), samt för dig som vill vandra över fjället till Norge – något som vi började med i ett projekt som slutade 2012, men som av olika anledningar blev liggande.

Dessutom finns det en hel del som jag inte kan berätta just nu och just här. Men hör av dig om du vill ha vårt nyhetsbrev, så får du alltid senaste nytt. Mejla mig på reception snabela bertejaure punkt se.

Välkomna till Nya Vindelåforsens Stugby 2019.

Urban Berglund

Bildresultat för gilla oss på facebook