Det är gott att komma in i värmen efter en dag på fjället. Och vill du vara med om värme – prova då ett bad i vår fina bastu. Här ryms ni upp till åtta personer på en gång. Två duschar,plats för omklädning, en miljö-toa och givetvis ett basturum där vårt aggregat ger dig varmt efter 30 till 45 minuter.

Byggnaden står mitt ibland uthyrningshusen och det är lätt att hitta dit. Du hyr bastun i tvåtimmars perioder och ni betalar per stuga. Du slår själv igång aggregatet på önskad tid.  Jag ger dig instruktioner.  Tydliga instruktioner finns också vid entrén, på insidan, och i tidningen ”husets regler”. Bada och njut!

Omklädningsrummet i bastun.
Bastun har ett omklädningsrum och en miljötoa.
En passage leder fram till duscharna och ingången till bastun.

Den miljötoa som finns i bastun är kompostförberedande och alltså ingen vanlig WC. Du sitter ned vid användandet och det finns en adapter i städskrubben för att även de små barnen ska kunna sitta säkert. En fläkt sörjer för god ventilation i toan. Det finns uttag för 220 volt både i toan och i omklädningsrummet. Medtag egen hårtork eller rakapparat. Meddela mig om något verkar trasigt.

Bastun har egen varmvattenberedare och tack vare snålspolande duschmunstycken så brukar vattnet räcka åt hela gruppen. Det är ändå bra om du tänker på att inte låta vattnet stå på i onödan.  Särskilt om ni är åtta personer.

Vår bastu invigdes 1995.

 

Basturummet med bänkarna.
Basturummet rymmer som mest åtta personer.
Utanför basturummet finns våra två duschar. En varmvattenberedare i städskrubben ger hela gruppen varm dusch.

Huset är centralt placerat i vårt företag och har därför också blivit platsen för källsorteringen av våra sopor och förpackningar. Vindelåforsens Stugby är ansluten till vårt lokala system för hantering av avfall, genom Förpackningsinsamlingen och Ekokommunen Sorsele.

Har du farligt avfall, som oljor eller batterier, så ber jag dig kontakta mig personligen så får vi lösa frågan tillsammans. Övriga förpackningar sorterar ni i bastun.

Vid entrén finns också en brandsläckare, att använda i nödfall och på ytterväggen finns en extender för vårt Wi-Fi – koden till nätet finns på ett anslag i stugan. Alla våra hus har tillgång till nätet.

 

 

About The Author: baAdmin

Jag är dramapedagogen som flyttade hem till fjällen och nu bygger upp Bertejaure Gård tillsammans med Christina Öster.